جلوگیری کردن از تصادف در درمان ترس از رانندگی نیز به افراد کمک میکند ، زیرا بسیاری از افراد از تصادفات رانندگی واهمه دارند و در صورت حل این مشکل ، مشکل ترس از رانندگی آنها نیز کاهش پیدا میکند .
به رانندگان عصبانی و بیقرار راه دهید . حتی اگر راه درست را میروید و از تمام قوانین پیروی میکنید و رانندگان دیگر بهدرستی رفتار نمیکنند ، بهترین راه این است که به آنها راه بدهید تا بروند ، زیرا ارزش تصادف کردن را ندارد .
صبر میتواند به جلوگیری از بسیاری از تصادفات به شما کمک کند .
اگر دیگر رانندگان بد رانندگی میکنند ، ناراحت نشوید و خلق خود را تنگ نکنید .
حواستان به دیگر رانندگان باشد و اقدامات دیگر رانندگان را پیشبینی کنید . اگر متوجه شدید راننده دیگری تهاجمی و بد رانندگی میکند ، رانندگی خوبی ندارد یا رانندگی نامنظمی دارد ، سعی کنید رفتار او را پیشبینی کرده و خود را برای آن شرایط آماده کنید . بهعنوانمثال از او سبقت نگیرید یا فاصله خود را با او زیاد کنید .
اگر پشت رانندهای که مرتباً و الکی ترمز میکند رانندگی میکنید ، فاصله خود را با او زیاد کرده تا از تصادف جلوگیری کنید.
از دست دیگران عصبانی نشوید . عصبانیت پشت فرمان زمانی ایجاد میشود که شما از دست دیگر رانندگان عصبانی میشوید و دوست دارید آن را تلافی کنید ، اما باید از آن بگذرید . حتی اگر دیگر رانندگان قوانین را رعایت نمیکنند ، شما نباید از دست آنها عصبانی شوید ، زیرا این عصبانیت باعث افزایش احتمال تصادف شما میشود .
اگر دیگر رانندگان شمارا دست انداختند یا مسخره کردند ، به آنها اهمیت ندهید .
محیط اطراف را در حین رانندگی اسکن ( بررسی ) کنید . خیلی مهم است که شما جلوی خود را مشاهده کنید ، اما شما نیازمند این هستید که تمامی محیط اطراف و دیگر وسایل نقلیه را نیز بررسی کنید تا بتوانید از تصادف جلوگیری کنید . آینهها را بررسی کنید و نقاط کور را چک کنید .
درزمانی که به تقاطع رسیدید ، حتماً هر دو طرف را چک کنید .
درزمانی که در تقاطع به سمت راست میپیچید ، هر ۲ طرف را ببینید تا وسیله نقلیه دیگری وجود نداشته باشد .
۳ ثانیه فاصله با ماشین جلویی را حفظ کنید . از چسباندن به ماشین جلویی اجتناب کنید ، زیرا زمان عکسالعمل لازم در تمامی شرایط را در این صورت ندارید و ممکن است تصادف کنید . هرچند این کار بیادبانه نیز است و باعث میشود تا راننده جلویی شما نیز استرس بگیرد .
بهعنوانمثال : اگر با سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت رانندگی میکنید ، شما باید ۹ متر فاصله با ماشین جلویی خود داشته باشید .
چگونه فاصله ۳ ثانیه را در تخمین بزنیم ؟
شیئی ثابت در جاده را نشان کنید ، مانند علائم راهنمایی و رانندگی ، وقتیکه ماشین جلویی از آن عبور کرد ، شروع به شمارش ثانیه کنید و اگر زودتر از ۳ ثانیه به آن رسیدید ، یعنی فاصله شما با ماشین جلویی کم است .
اگر حالتان خوب نیست ، بگذارید فرد دیگری رانندگی کند . رانندگی باحال نامناسب به هر علتی که باشد مانند : مصرف دارو ، مریضی ، خوابآلودگی ، عصبانیت ، استرس و غیره ، برای شما و دیگران خطرناک است . هیچگاه زمانی که حالتی دارید که روی قابلیت رانندگی شما تأثیر میگذارد ، رانندگی نکنید .
هیچگاه زمانی که کاملاً هوشیار نیستید رانندگی نکنید .
اگر عصبانی هستید ، قبل از رانندگی خودتان را آرام کنید . رانندگی درزمانی که شما احساساتی یا عصبانی هستید، میتواند باعث شود که تهاجمی رانندگی کنید و شانس تصادف کردن را افزایش دهید . زمانی را برای آرام کردن خود اختصاص دهید یا اینکه تا زمانی که بهتر نشدید رانندگی نکنید .
مقداری تمرین تنفس عمیق یا مدیتیشن بکنید تا سطح استرس خود را کاهش دهید .
قبل از شروع به رانندگی موسیقی آرام بخشی گوش دهید .
نوع موسیقی ای که گوش میدهید میتواند روی رانندگی شما تاثیر بگذارد ، مثلا اگر آهنگ هیجانی بگذارید احتمالا سرعت بیشتری میروید و شاید کار خطرناکی انجام دهید ، اما در صورتکیه آهنگ آرام بخشی گوش دهید سرعت پایین و مطمئن را ترجیح دهید .
اگر در هنگام رانندگی احساس ناراحتی کردید ، کنار زده و استراحت کنید و مغز خود را از عصبانیت خالی کرده و دوباره شروع به رانندگی کنید .
در هنگام رانندگی از خوردن و نوشیدن اجتناب کنید . خوردن و نوشیدن پشت فرمان از بسیاری از جهات روی رانندگی تأثیر منفی دارد .
۱ – استفاده از یک دست برای خوردن و کاهش توانایی کنترل خودرو : به دلیل اینکه یک دست شما درگیر خوردن یا نوشیدن میشود ، توانایی شما در کنترل ماشین بهصورت قابلتوجهی کاهش پیدا خواهد کرد .
۲ – پرت شدن حواس : انسان درآنواحد فقط یک کار را میتواند انجام دهد ، بنابراین شما با خوردن چیزی پشت فرمان ، عملاً تمرکز خود بر رانندگی و جاده را کاهش میدهید .
۳ – ممکن است خوردنی یا نوشیدنی بریزد یا در گلوی شما بپرد : در این صورت حواس شما یکدفعهای پرت شده و ممکن است کار نامناسبی انجام دهید .
همیشه قبل از شروع به حرکت غذا و نوشیدنی خود را بخورید یا کنار زده و بعد از خوردن دوباره شروع به رانندگی کنید .
مواد غذایی و نوشیدنیها را در مکان مناسبی قرار دهید ، تا در هنگام ترمزگیری ، شتاب گیری و پیچیدن نریزند .
قبل از حرکت آینهها و صندلی را تنظیم کنید . آینه عقب را بهخوبی تنظیم کنید تا دید خوبی نسبت به پشت ماشین داشته باشید . صندلی را طوری تنظیم کنید که کنترل خوبی روی پدالها و فرمان داشته باشید .
اگر صندلی را خیلی جلو یا عقب تنظیم کنید ، ممکن است باعث شود که دست شما زود خسته شده و حتی نتوانید عکسالعمل سریعی انجام دهید .
قبل از حرکت همیشه کمربند ایمنی خود را ببندید .
فرمان را روی حالت ساعت ۳ و ۹ بگیرید . گرفتن فرمان با ۲ دست و روی ساعت ۳ و ۹ ، باعث میشود که شما بیشترین کنترل را روی رانندگی داشته باشید . در این صورت اگر در مواقعی که ممکن است تصادف کنید ، نیازمند تغییر دادن مسیر باشید بهسادگی میتوانید این کار را انجام دهید .
نکته : ۱ دستی رانندگی نکنید . این کار باعث کاهش سرعت عکس العمل نشان دادن شما شده و ممکن است باعث شود که نتوانید بهموقع از ایجاد تصادف جلوگیری کنید .
در هنگام دندهعقب مستقیماً به عقب نگاه کنید . شما باید همیشه جهتی که ماشین حرکت میکند را ببینید . بسیاری از افراد در دندهعقب ، با استفاده از آینهها عقب را چک میکنند که کار اشتباهی است . بنابراین شما برای کاهش احتمال تصادف سر خود را برگردانید و به عقب نگاه کنید .
حواستان باشد که شما با استفاده از آینهها نمیتوانید نقاط کور ماشین را ببینید ، همچنین ممکن است بچه یا فرد دیگری بهصورت یکدفعهای از پشت ماشین بدود و شما نتوانید آن را در آینه ببینید .
همیشه بسیار آرام دندهعقب بروید ، زیرا اگر ماشین یا فردی بخواهد از پشت ماشین شما رد شود بهراحتی میتوانید ماشین را نگهدارید .
رانندگی خود را با توجه به آبوهوا و شرایط جاده تنظیم کرده و تغییر دهید . اگر در جاده خطرناک یا آبوهوای نامساعد رانندگی میکنید ، نیازمند این هستید که نوع رانندگی خود را تغییر دهید ، با اینکار شما میتوانید از تصادف جلوگیری کنید .
در شرایط آبوهوایی نامساعد ، فاصله خود را با خودروی جلویی بیشتر از حد معمول در نظر بگیرید ، تا در صورت لزوم بهراحتی بتوانید ماشین را نگهدارید . چراغهای ماشین را نیز میتوانید روشن کنید تا دید بهتری داشته باشید . البته حواستان باشد که در هوای مهآلود نباید از نوربالا استفاده کنید .
اگر هوا خیلی بد است و شما مجبور به رانندگی در سرعتهای بسیار پایین هستید ، فلاشرهای خود را روشن کنید .
اگر احساس کردید که جاده برای رانندگی خیلی خطرناک است ، کنار بزنید و تا زمانی که احساس کردید هوا برای رانندگی مناسب است صبر کنید .
نکته : رانندگی در باران ، مه ، برف و جادههای گلی یا در باد شدید ، همگی روی توانایی رانندگی شما تأثیرگذار هستند . بنابراین باید نوع رانندگی خود را با این شرایط آبوهوایی وقف دهید .
چشمهای خود را روی جاده متمرکز کنید و حواسپرتیها را کنار بگذارید . در هنگام رانندگی هیچوقت حواستان را به کار دیگری ندهید . اگر نیاز به استفاده از تلفن همراه دارید ، کنار بزنید و کار خود را انجام دهید .
وقتی ماشین در حال حرکت است ، یعنی شما باید ۱۰۰% حواستان را به رانندگی بدهید تا از تصادف کردن جلوگیری کنید .
اگر نیازمند تغییر آهنگ یا موج رادیو هستید ، از سرنشینان دیگر بخواهید تا این کار را برای شما انجام بدهند .
از لاین سرعت فقط در مواقع لازم استفاده کنید . اگر در جاده چند لاینه رانندگی میکنید ، لاین وسط و لاین سمت راست برای شما مناسب است تا از تصادفات جلوگیری کنید ، زیرا شما میتوانید بهراحتی لاین عوض کنید . از لاین سمت چپ فقط درزمانی استفاده کنید که میخواهید خودرویی که خیلی آرام میرود را رد کنید ، بعدازآن سعی کنید دوباره به لاین وسط یا راست برگردید .
برای تغییر لاین و پیچیدن راهنما بزنید . بگذارید دیگر رانندگان بدانند که شما چهکاری میخواهید انجام دهید ، بنابراین با پیشبینی حرکت شما میتوانند حرکت خود را تعیین و تنظیم کنند . زمانی که شما میخواهید لاین عوض کنید یا بپیچید ، راهنما زده و با سر خود نقاط کور را چک کنید تا کسی عبور نکند ، سپس حرکت کنید .
در هنگام دور زدن و تغییر لاین حواستان به نقطه کور دیگر رانندگان نیز باشد .
از ماندن در نقاط کور دیگر وسایل نقلیه مخصوصاً ماشینهای سنگین و نیمه سنگین ، اجتناب کنید .
عاج و سلامت لاستیکهای خود را چک کنید . لاستیکهای پاره یا صاف میتواند روی عملکرد خودرو در پیچیدن و ایستادن و .. تأثیر بگذارد . همیشه باد لاستیک را نیز روی حالت ایده آل قرار دهید تا روی عملکرد خودروی شما تأثیر مناسب بگذارد .
نکته : برای تشخیص میزان عاج مناسب خودرو ، خواندن مقاله ” تشخیص لاستیک سالم ” پیشنهاد میشود .
بازدیدهای دورهای خودرو را انجام دهید . بازدیدهای دورهای که توسط شرکتهای سازنده پیشنهاد میشود ( عموماً هر ۱۰ هزار کیلومتر یکبار ) را انجام دهید تا از سلامت ماشین خود اطمینان حاصل کنید .
حواستان به چراغهای پشت آمپر باشد و اگر روشن شدند ، به تعمیرکار رجوع کرده و آن را رفع کنید ، زیرا ماشینی که درستکار نکند احتمال تصادف کردنش بیشتر است .
هر ۱۰ هزار کیلومتر یکبار جای لاستیکهای خودرو را عوض کنید تا مطمئن شوید که تراز هستند .
دفترچه خودرو را مطالعه کنید و اگر ندارید آن را دانلود و مطالعه کنید . دانلود کردن دفترچه راهنمای خودرو بسیار ساده است .
چراغها و راهنماهای خود را چک کنید تا بهدرستی کار کنند . چراغ عقب و جلوی معیوب باعث میشود تا شما نتوانید به درستی جلو را مشاهده کرده و دیگر رانندگان نیز نتوانند بهدرستی شمارا ببینند که باعث ایجاد تصادف بیشتری خواهد شد . چراغهای ترمز را چک کنید تا سالم باشند ، زیرا در غیر این صورت ماشین پشتسری شما نمیداند که در چه زمانی شما سرعت خود را کم میکنید .
البته باید بدانید که چراغ عقب بسیاری از خودروها خراب بوده و راننده از آن بیاطلاع است ، زیرا عقب ماشین توسط خود راننده دیده نمیشود . سعی کنید ماهی یکبار تمامی چراغهای ماشین را چک کنید .
برفپاککنها را درزمانی که تأثیرشان کم میشود ، عوض کنید . برفپاککن قطعه بسیار مهمی در خودرو مخصوصاً در ماههای بارانی سال است ، زیرا بدون آن نمیشود رانندگی کرد و در صورت معیوب بودن نیز دید شمارا بد کرده و ریسک تصادف را بالا میبرد .
اگر برفپاککنهای شما خوب شیشه را تمیز نمیکنند ، زمان تعویض آنها فرارسیدهاست .
سالی یکبار برفپاککنهای خود را عوض کنید .
|