این خودروها به صافکاری و نقاشی میروند و با خرج مبلغی، خودرو را دوباره مثل روز اول سرپا میکنند اما در آگهیهای مختلف اعلام میکنند:
“فقط چند لکه رنگ دارد”
یا به عنوان اینکه فقط به مصرف کننده میفروشیم، این نوع خودروها را به فروش میرسانند.
حال با توجه به اینکه امروزه با افزایش قیمت خودروهای صفر، خرید خودرو دست دوم و کارکرده برای مصرفکنندگان مقرون به صرفهتر است. البته که چنین کاری ملزومات خود را داشته و خریداران باید به نکاتی از جمله موارد ذیل توجه کنند :
-
بدنه و رنگ خودرو
-
مدارک، سال تولید
-
مسافت پیموده شده با خودرو و…
بررسی این موارد باعث می شود تا با خرید خودرو دست دوم متحمل ضرر و زیان نشوند و خودروهای تصادفی را به عنوان خودروی سالم خریداری نکنند.
ماشین تصادفی را چگونه از ماشین سالم تشخیص دهیم؟
در زمان انتخاب و خرید خودروی دست دوم، از اینکه خودروی مورد نظر تصادفی نباشد، اطمینان حاصل کنید. اگر خودرو تصادفی است، میزان تصادفی بودن آن نیز مهم است.
البته درست کردن ظاهر یک خودرو تصادفی کار چندان سختی نیست، اما روبهراه کردن فقط ظاهر خودرو با تعمیرات اساسی آن تفاوت بسیار بزرگی دارد.
همانطور که گفتیم خودروهای تصادفی را به عنوان ماشینهای سالم و بدون تصادف در بازار میفروشند، وقتی میخواهید یک خودروی دست دوم بخرید باید موارد متعددی را بررسی کنید تا مطمئن شوید، خودرو تصادفی نباشد، این موارد عبارتاند از:
رنگ خودرو:
اول اینکه، معمولا با رنگ خودرو مشخص میشود که رنگ کارخانه است یا توسط نقاش پاشیده شده است، وقتی به رنگ بدنه با دقت نگاه کنید متوجه خواهید شد که کار نقاش، با درخشندگی و بافت رنگ اصلی بیشتر قسمتهای دیگر بدنه خودرو هماهنگی ندارد.
برای مثال: بیاید یک کاپوت را با هم بررسی کنیم. خودرو وقتی از کارخانه میآید دارای رنگی بسیار شفاف است، اما وقتی تصادف کرده باشد و رنگ شده باشد، رنگ آن قسمت کدرتر از رنگ اصلی خواهد بود، توجه داشته باشد که معمولا قسمت (درها، اطراف کاپوت و نزدیک گلگیرها) تشخیص رنگ راحتتر است.
پس در این صورت کاملا مشخص میشود که خودرو تصادفی است.
کاپوت و صندوق عقب:
اگر کمی فنی بلد باشید با بالا زدن کاپوت و یا درب صندوق خودرو به راحتی میتوانید متوجه تصادفی بودن خودرو شوید اما چگونه؟
اگر خودرو تصادفی باشد وقتی درب صندوق عقب را باز میکنید و موکت را بلند میکنید متوجه خواهید شد که کف صندوق موجدار است یا رنگش پریده یا اینکه رنگ شده است.
در این حالت مشخص است که خودرو از عقب تصادف کرده است.
اما در قسمت جلو هم اگر وقتی کاپوت را بالا میزنید متوجه سنگینی درب میشوید بدانید که خودرو تصادفی است زیرا کاپوت صافکاری شده، بتونه خورده است و قاعدتا سنگینتر از کاپوت کارخانه است.
بنابراین توصیه ما به شما این است که حتما کاپوت خودرو و پیچهای مربوط را بررسی کنید. اگر ردی از آچار مشاهده کردید یا رنگ این قسمت با رنگ بدنه متفاوت بود حتی تفاوت بسیار اندک یا کاپوت سنگین بود، قطعا این خودرو دوباره رنگ شده است.
شاسی خودرو:
صدمه دیدن شاسی خودرو معمولا بر اثر تصادف رخ میدهد و برگرداندن بخش صدمهدیده به حالت اول، باعث کمی نرم شدن آن قسمت نسبت به بخشهای دیگر خودرو میشود. اگر ماشین تصادف شدید کرده باشد سر شاسیها در قسمت راست شاگرد و یا سمت راننده خوردگی دارد و کاملا مشخص است.
در این صورت راحت میتوانید متوجه شوید که ماشین تصادفی است یا خیر؟
آهنربا (تستر) :
آهنربا برای تستر رنگ شدگی خودرو استفاده میشود، تستر شکلی شبیه ماژیک دارد که بر سر آن آهنربا قرار دارد.
با استفاده از این تستر میتوانید متوجه شوید که خودرو رنگ شده است یا خیر؟
این روش به ضخامت رنگ ماشین مربوط می شود. مقدار رنگی که روی خودرو میزنند به ضخامت آن می افزاید و هر چه ضخامت بدنه ماشین بیشتر شود، خاصیت آهنربایی آن کمتر میشود پس برای تست کردن آهنربا را به بدنه خودرو نزدیک کنید اگر آهنربا سخت از بدنه جدا شود میتوان گفت که خودرو سالم بوده و رنگ ندارد.
اما اگر آهنربا به راحتی از بدنه جدا شد یعنی آن قسمت از خودرو بتونه دارد و ماشین رنگ شده است.
این ۴ روش که برای تشخیص خودرو سالم از تصادفی گفتیم ۴ روش اصلی میباشد و مابقی به چشمان تیزبین شما بستگی دارد.
ماشین تصادفی بخریم یا نزدیک به صفر؟
مسلما اگر کسی پول کافی برای خرید خودروی صفر را داشته باشد سراغ خودروی دست دوم نخواهد رفت که شک و شبه دارد، معمولا کسانی خودرو دست دوم خریداری میکنند که پول کافی برای خودروی صفر را ندارند.
اگر شما مایل به خرید خودروی دست دوم هستید و پول کافی ندارید با توجه به راهنماییها و نکات گفته شده سعی کنید بهترین خودرو را خریداری کنید.
البته باید بدانید، وقتی خودروی دست دوم خریداری میکنید برای اینکه باب میل مصرف کننده شود باید هزینهی جدا برای ظاهر خودرو و یا فنی آن کنار بگذارید.
پس حتما مقداری پول که برای خرید خودرو در نظر دارید، مقداری هم برای مخارج ثانویه خودرو کنار بگذارید.
ماشینهای آسیبدیده را چگونه میتوانیم به درستی تعمیر کنیم؟ آیا فایدهای دارد؟
تعمیر ماشینهای آسیب دیده قطعا فایده دارد اما هیچ وقت مانند خودرو صفر نخواهد شد.
اگر بدنه خودرو شما دچار آسیب شده است حتما باید به یک صافکار خبره و ماهر مراجعه کنید تا بتواند خودرو شما را نزدیک به روز اول درست کند.
به این نکته حتما توجه کنید برای درست کردن خودرو خود پیش صافکار ارزان قیمت نروید، زیرا زمان کمتر داشته و مشتری زیادی دارند، پس نمیتواند بر روی خودرو شما وقت کافی گذاشته و خودروی شما با کیفیت بسیار پایین صافکاری میشود.
بهترین و به صرفهترین راه مراجعه به نمایندگی مربوطه میباشد و با خیال راحت به دست متخصصان بسپارید.
چرا میگویند شاسی پلمب است؟ یعنی چه؟
شاسی، اسکلت اصلی خودرو است و یک چهارضلعی فلزی است که وظیفه آن شامل؛ حمل بخشهایی نظیر :
-
موتور
-
بدنه
-
سیستم انتقال قدرت
-
فنربندی
-
سیستم ترمز و فرمان
حال شاسی پلمپ یعنی چه؟ یعنی شاسی خودرو چه از عقب خودرو و چه از جلو هیچ ضرب و تصادفی نداشته باشد.
معمولا اکثر فروشندها برای فروش خودرو از این قبیل شعارها میدهند که شاسی پلمب است اما شما توجه نکنید و برای خرید ریزبینی کامل را به کار ببرید.
ماشین بیرنگ یعنی چه ؟
حتما اصطلاح “ماشین بیرنگ” به گوشتان خورده؟
ماشین بی رنگ به این معنی نیست که ماشین صفر است، بلکه یعنی ماشین تصادف کرده یا آسیب دیده اما رنگ نشده است تا خریدار متوجه شود و ببیند که خودرو فقط در بعضی نقاط ضربه دیده و سالم است.
اما باز هم باید بگوییم که در قبال این شعارها بیتفاوت باشید و حتما نکات گفته شده را رعایت کنید یا با خود یک متخصص به بازار ببرید.
سخن پایانی
دوستان عزیز اگر شما پول کافی برای خرید خودروی صفر را ندارید ایرادی ندارد، همه ماشینهای دست دوم بد نیستند و خرید خودروی دست دوم هم خوب است اما به نکات گفته شده حتما توجه کنید.
حتما بعد از آن که شما خودرو را چک کردید به یک صافکاری خوب هم ببرید تا از بدنه و شاسی خیالتان راحت شود.
حتما از فروشنده مهلت گرفته و خودرو را به یک مکانیک هم ببرید تا از لحاظ فنی هم خودرو را چک کند بعد خودرو را خریداری کنید.
برای خرید خودرو هیچ وقت عجله نکرده و فکر نکنید که خودرو ارزان بهتر است یا خودرو گران، این را به یاد داشته باشید که هیچ ارزانی بیحکمت نیست و هیچ گرانی منطقی نیست
|